Catering | Gościniec "Jo - Jo" - Wesela, Chrzciny, Urodziny, Imprezy Okolicznościowe, Sala Bankietowa, Noclegi w Brusach.

Catering

 

Catering „Jo – Jo” - domowe smaki na Twoim stole.

Z uwielbienia domowych zapachów i smaków jedzenia, z tradycyjnych receptur tworzymy dla Państwa catering regionalny na gorąco. Zestawy są przygotowywane indywidualnie jak po domowemu co wyklucza zapachy restauracyjne w jedzeniu. Do przygotowania potraw używamy świeżych produktów, w tym mięsa, warzyw, ziół i przypraw od lokalnych dostawców, bez mechanicznej obróbki co zapewnia jakość i domowy smak.

Jak to działa i jak zamówić catering do domu?

  1. Catering przygotowujemy na gorąco na urodziny, chrzciny, komunie św., imprezy okolicznościowe itp. dla ustalonej liczy osób. W skład zestawu wchodzą dania obiadowe z dodatkami, zakąski ciepłe i zimne, dania kolacyjne, sałatki i ryby.
  2. Z poniższej listy Zamawiający wybiera swoje menu wraz z ilościami, zgodnie z którym zostaje ustalona cena zestawu.
  3. Zamówienia przyjmujemy od poniedziałku do piątku w godz. 9 – 16.
  4. Wypożyczamy zastawę stołową. Zapewniamy fachową obsługę oraz przygotowujemy strojenie potraw.
  5. Dowozimy jedzenie na gorąco na umówioną godzinę pod wskazany adres. Tolerancja czasowa dostawy wynosi 15 minut.
  6. Transport zestawu do 10 km – gratis, powyżej koszt ustalamy indywidualnie.
  7. Na życzenie jak poniżej na zdjęciach aranżujemy stoły w stylu: koryta i deski biesiadne, zastawa-porcelanowa biała, zastawa kamionkowa,.
  8. Zastawa, bemary, kociołki, koryta biesiadne, deski są do zwrotu. Nie pobieramy kaucji.

Zamów zestawy cateringu na imprezę - Nasze realizacje:

          Koryta  i deski biesiadne

 

 

lub zestawy w:  zastawie-porcelanowej białej,  zastawie kamionkowej
 
Sam stwórz menu i niepowtarzalny charakter swojej imprezy.
Domowe smaki, jakość produktów oraz zapewnienie sytości i wielkości potraw
wyróżniają nasz catering od innych.
1. Dania obiadowe:
Dania mięsne:
- karkówka pieczona z warzywami lub grzybami
- zrazy wołowe
- zrazy wieprzowe
- kaczka pieczona
- kurczak gotowany - potrawka
- faszerowane udka z kurczaka
- pierś w ziołach
- żeberka duszone w sosie własnym lub z miodem
- polędwiczka w sosie grzybowym
- schabowy po chłopsku z pieczarkami
- de volaille

Zupy:
- rosół ze swojskim makaronem
- zupa porowa zklopsikami
- zupa cebulowa z grzankam
- żurek

Dodatki obiadowe, surówki sosy:
Dodatki:

- ziemniaki gotowane posypane koperkiem
- krylka gotowana zapieczona z masełkiem i boczkiem
- ziemniaki złociste zapieczone jako półksiężyce
- ryż, kasza

Surówki:
- surówka z białej kapusty
- surówka z kiszonej kapusty
- kapusta zasmażana
- marchewka z jabłkiem
- surówka z selera z rodzynkami
- buraczki
- marchewka z groszkiem
- brokuł z migdałami
- ćwikła
- grzybki kwaszone

Sosy:
- sos ciemny
- sos potrawkowy

- sos jogurtowy lub czosnkowy do ziemniaków zapieczonych
- sos żurawinowy
- sos grzybowy
- sos z pieczarkami
- sos cacyki
2. Zakąski i przystawki:
Zakąski:
- Deska biesiadna „Jo-Jo” - pajda chleba ze smalcem domowej roboty pasztet, kiełbasy i wędliny swojskie, chrzan, ogórek
- śledzik pod cebulą czerwoną i ogórkiem
- śledzik po kaszubsku
- garniec ze smalcem i skwarkami
- roladki ze szpinakiem

Przystawki:
Galarety:

- galaretki drobiowe
- schab w galarecie
- żołądki w galarecie
- ozorki w galarecie
3. Dania kolacyjne:
Na ciepło:
- golonka pieczona
- pieczarka faszerowana
- szaszłyki wieprzowe lub drobiowe
- wątróbka z cebulką i jabłkami
- opiekane kawałki kurczaka
- barszcz z pasztecikiem
- białe kiełbaski pieczone z ziołami i cebulą
- gulasz
- leczo
- swojski chleb z pieca
Sałatki:
- sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
- sałatka tradycyjna jarzynowa
- sałatka gyros
- sałatka z szynką i selerem
- sałatka grecka
- sałatka śledziowa
- sałatka makaronowa z prażonym słonecznikiem i suszonymi pomidorami
Ryby:
- dzwonki pstrąga na ciepło z cebulką i pietruszką
- pstrąg w galarecie
- pstrąg w sosie greckim
- pstrąg w zalewie słodko-kwaśnej
- karp w galarecie
Dania z powyższego menu przygotowujemy do wyboru w zastawie:
porcelanowej

zastawie  kamionkowej
korytach i deskach biesiadnych.

***z przyjemnością przygotujemy inne potrawy według Państwa życzenia***

Serdecznie zapraszamy!

 
 

GOŚCINIEC "Jo - Jo"

ul. Karnowskiego 22, 89-632 Brusy

Jeśli masz pytania zadzwoń lub napisz do nas.

Zamówienia pod tel. 501278824, 609667120 email: biuro@gosciniecjojo.pl