Catering „Jo – Jo” - domowe smaki na Twoim stole.
Z uwielbienia domowych zapachów i smaków jedzenia, z tradycyjnych receptur tworzymy dla Państwa catering regionalny na gorąco. Zestawy są przygotowywane indywidualnie jak po domowemu co wyklucza zapachy restauracyjne w jedzeniu. Do przygotowania potraw używamy świeżych produktów, w tym mięsa, warzyw, ziół i przypraw od lokalnych dostawców, bez mechanicznej obróbki co zapewnia jakość i domowy smak.
Jak to działa i jak zamówić catering do domu?
- Catering przygotowujemy na gorąco na urodziny, chrzciny, komunie św., imprezy okolicznościowe itp. dla ustalonej liczy osób. W skład zestawu wchodzą dania obiadowe z dodatkami, zakąski ciepłe i zimne, dania kolacyjne, sałatki i ryby.
- Z poniższej listy Zamawiający wybiera swoje menu wraz z ilościami, zgodnie z którym zostaje ustalona cena zestawu.
- Zamówienia przyjmujemy od poniedziałku do piątku w godz. 9 – 16.
- Wypożyczamy zastawę stołową. Zapewniamy fachową obsługę oraz przygotowujemy strojenie potraw.
- Dowozimy jedzenie na gorąco na umówioną godzinę pod wskazany adres. Tolerancja czasowa dostawy wynosi 15 minut.
- Transport zestawu do 10 km – gratis, powyżej koszt ustalamy indywidualnie.
- Na życzenie jak poniżej na zdjęciach aranżujemy stoły w stylu: koryta i deski biesiadne, zastawa-porcelanowa biała, zastawa kamionkowa,.
- Zastawa, bemary, kociołki, koryta biesiadne, deski są do zwrotu. Nie pobieramy kaucji.
Zamów zestawy cateringu na imprezę - Nasze realizacje:
Koryta i deski biesiadne
lub zestawy w: zastawie-porcelanowej białej, zastawie kamionkowej
Sam stwórz menu i niepowtarzalny charakter swojej imprezy.
Domowe smaki, jakość produktów oraz zapewnienie sytości i wielkości potraw
wyróżniają nasz catering od innych.
Domowe smaki, jakość produktów oraz zapewnienie sytości i wielkości potraw
wyróżniają nasz catering od innych.
MENU
1. Dania obiadowe:
Dania mięsne:
- karkówka pieczona z warzywami lub grzybami
- zrazy wołowe
- zrazy wieprzowe
- kaczka pieczona
- kurczak gotowany - potrawka
- faszerowane udka z kurczaka
- pierś w ziołach
- żeberka duszone w sosie własnym lub z miodem
- polędwiczka w sosie grzybowym
- schabowy po chłopsku z pieczarkami
- de volaille
Zupy:
- rosół ze swojskim makaronem
- zupa porowa zklopsikami
- zupa cebulowa z grzankam
- żurek
Dodatki obiadowe, surówki sosy:
Dodatki:
- ziemniaki gotowane posypane koperkiem
- krylka gotowana zapieczona z masełkiem i boczkiem
- ziemniaki złociste zapieczone jako półksiężyce
- ryż, kasza
Surówki:
- surówka z białej kapusty
- surówka z kiszonej kapusty
- kapusta zasmażana
- marchewka z jabłkiem
- surówka z selera z rodzynkami
- buraczki
- marchewka z groszkiem
- brokuł z migdałami
- ćwikła
- grzybki kwaszone
Sosy:
- sos ciemny
- sos potrawkowy
- sos jogurtowy lub czosnkowy do ziemniaków zapieczonych
- sos żurawinowy
- sos grzybowy
- sos z pieczarkami
- sos cacyki
- karkówka pieczona z warzywami lub grzybami
- zrazy wołowe
- zrazy wieprzowe
- kaczka pieczona
- kurczak gotowany - potrawka
- faszerowane udka z kurczaka
- pierś w ziołach
- żeberka duszone w sosie własnym lub z miodem
- polędwiczka w sosie grzybowym
- schabowy po chłopsku z pieczarkami
- de volaille
Zupy:
- rosół ze swojskim makaronem
- zupa porowa zklopsikami
- zupa cebulowa z grzankam
- żurek
Dodatki obiadowe, surówki sosy:
Dodatki:
- ziemniaki gotowane posypane koperkiem
- krylka gotowana zapieczona z masełkiem i boczkiem
- ziemniaki złociste zapieczone jako półksiężyce
- ryż, kasza
Surówki:
- surówka z białej kapusty
- surówka z kiszonej kapusty
- kapusta zasmażana
- marchewka z jabłkiem
- surówka z selera z rodzynkami
- buraczki
- marchewka z groszkiem
- brokuł z migdałami
- ćwikła
- grzybki kwaszone
Sosy:
- sos ciemny
- sos potrawkowy
- sos jogurtowy lub czosnkowy do ziemniaków zapieczonych
- sos żurawinowy
- sos grzybowy
- sos z pieczarkami
- sos cacyki
2. Zakąski i przystawki:
Zakąski:
- Deska biesiadna „Jo-Jo” - pajda chleba ze smalcem domowej roboty pasztet, kiełbasy i wędliny swojskie, chrzan, ogórek
- śledzik pod cebulą czerwoną i ogórkiem
- śledzik po kaszubsku
- garniec ze smalcem i skwarkami
- roladki ze szpinakiem
Przystawki:
Galarety:
- galaretki drobiowe
- schab w galarecie
- żołądki w galarecie
- ozorki w galarecie
- Deska biesiadna „Jo-Jo” - pajda chleba ze smalcem domowej roboty pasztet, kiełbasy i wędliny swojskie, chrzan, ogórek
- śledzik pod cebulą czerwoną i ogórkiem
- śledzik po kaszubsku
- garniec ze smalcem i skwarkami
- roladki ze szpinakiem
Przystawki:
Galarety:
- galaretki drobiowe
- schab w galarecie
- żołądki w galarecie
- ozorki w galarecie
3. Dania kolacyjne:
Na ciepło:
- golonka pieczona
- pieczarka faszerowana
- szaszłyki wieprzowe lub drobiowe
- wątróbka z cebulką i jabłkami
- opiekane kawałki kurczaka
- barszcz z pasztecikiem
- białe kiełbaski pieczone z ziołami i cebulą
- gulasz
- leczo
- swojski chleb z pieca
Sałatki:
- sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
- sałatka tradycyjna jarzynowa
- sałatka gyros
- sałatka z szynką i selerem
- sałatka grecka
- sałatka śledziowa
- sałatka makaronowa z prażonym słonecznikiem i suszonymi pomidorami
Ryby:
- dzwonki pstrąga na ciepło z cebulką i pietruszką
- pstrąg w galarecie
- pstrąg w sosie greckim
- pstrąg w zalewie słodko-kwaśnej
- karp w galarecie
- golonka pieczona
- pieczarka faszerowana
- szaszłyki wieprzowe lub drobiowe
- wątróbka z cebulką i jabłkami
- opiekane kawałki kurczaka
- barszcz z pasztecikiem
- białe kiełbaski pieczone z ziołami i cebulą
- gulasz
- leczo
- swojski chleb z pieca
Sałatki:
- sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
- sałatka tradycyjna jarzynowa
- sałatka gyros
- sałatka z szynką i selerem
- sałatka grecka
- sałatka śledziowa
- sałatka makaronowa z prażonym słonecznikiem i suszonymi pomidorami
Ryby:
- dzwonki pstrąga na ciepło z cebulką i pietruszką
- pstrąg w galarecie
- pstrąg w sosie greckim
- pstrąg w zalewie słodko-kwaśnej
- karp w galarecie
Dania z powyższego menu przygotowujemy do wyboru w zastawie:
porcelanowej
zastawie kamionkowej
korytach i deskach biesiadnych.
***z przyjemnością przygotujemy inne potrawy według Państwa życzenia***
porcelanowej
zastawie kamionkowej
korytach i deskach biesiadnych.
***z przyjemnością przygotujemy inne potrawy według Państwa życzenia***
Serdecznie zapraszamy!
GOŚCINIEC "Jo - Jo"
ul. Karnowskiego 22, 89-632 Brusy
Jeśli masz pytania zadzwoń lub napisz do nas.
Zamówienia pod tel. 501278824 email: biuro@gosciniecjojo.pl